Yoga online

Yoga| De belangrijkste voordelen van live yogales online

Gezondheid

Wat zijn de belangrijkste voordelen van live yogales online? Yoga kan je overal doen, in yogascholen, fitness clubs, maar ook thuis. Yoga kan je heel goed alleen doen, zeker als je zelf een aantal poses kent. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat en makkelijk zittende kleren.  Het is echter vaak fijn om een yogales van iemand anders te volgen en aanwijzingen te krijgen. Dit kan makkelijk via Zoom. Zelf heb ik zowel in yoga scholen les gehad, als via Zoom. Online yoga biedt zijn voordelen die je helpt yoga met vaste regelmaat te blijven doen.

 


Belangrijkste voordelen van yogales online


Live yoga online is in deze tijd van “lockdown” een nieuwe uitkomst. Ondanks dat iets nieuws altijd even wennen is, geeft het juist ook kansen en nieuwe mogelijkheden. Zo ontdekte ik dat yoga online helemaal niet zo verkeerd is en dat hier juist ook voordelen aan zitten. Yoga online biedt ook na de “lockdown” voordelen en dat biedt perspectief voor alle yogi’s over de hele wereld. Wat zijn de voordelen van online live yogales online volgen?

1. Geen reistijd

Hoe heerlijk is het als je thuis komt van werk en je niet meer weg hoeft om een yogales te volgen. Je trekt je yoga kleding aan, rolt je mat uit, installeert je computer en je bent klaar om de les te volgen. En ook na de les is het fijn dat je niet na de ontspanning van de yoga op je fiets of in de auto hoeft te stappen om naar huis te gaan. Je kan daardoor juist wat extra lang in savasana (ontspannen rug ligging) blijven en in alle rust je thee drinken na de les.

2. Goedkoper

Live yogales online, is goedkoper dan een yogales in een studio. Dit komt doordat de studio gehuurd moet worden, materiaal voor de yogalessen moeten worden aangeschaft en onderhouden worden en het personeel moet betaald worden. Dit zijn al een aantal kosten die bespaart worden door yogalessen online. Online zijn er ook zeker kosten, zoals een website en abonnementen, maar deze zijn nooit zo hoog als de vaste lasten die een yogaschool heeft. En hierdoor kunnen de yogalessen die live online worden gegeven goedkoper, met als voordeel dat yoga toegankelijker is voor meer mensen.

3. Onafhankelijk van locatie

Een fijn voordeel van live yogalessen online volgen is dat je de lessen altijd en overal kan volgen, onafhankelijk van je locatie. Het enige dat je nodig hebt is een goede internet verbinding en je computer. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je voor langere tijd op vakantie gaat of verhuist naar een andere stad. De yoga kan je blijven doen en volgen bij de leraar die jij fijn vindt.

4. Focus op jezelf

In een yogales ontmoet je mensen en praat je met elkaar waardoor de focus voor- en na de les vaak naar buiten is gericht. Op zich is dit niet erg en kan verbindend werken. Echter, tijdens de les moet jij je aandacht weer naar binnen brengen. Door yoga live online te doen is het gemakkelijker om de focus op jezelf te houden. Voor- en na de les kom je minder en gemakkelijker in de verleiding om met andere te praten. Bovendien kan je tijdens de les jezelf moeilijk vergelijken met de andere yogi’s, omdat je op je scherm vaak alleen de yogaleraar in beeld hebt. Hierdoor heb je minder afleiding. Kortom, live yogales online geeft als voordeel dat het gemakkelijker is om je aandacht voor- en na de les naar binnen te brengen en te houden.

5. De les terug zien

Een pluspunt van yoga online is dat de les kan worden opgenomen en terugkeken. Redenen om een les terug te willen zien kunnen zijn; nieuwe poses opnieuw bekijken om ze goed te leren, de les nog een keer willen doen of de aanwijzingen die je tijdens de les kreeg nog een keer te horen. Een yogales terugzien is naast dat het leuk is, ook heel leerzaam en het is vaak fijn om een les vaker te doen en de poses goed te leren.

6. Persoonlijke instructies

Live online yogalessen volgen biedt de mogelijkheid persoonlijke feedback te krijgen. Deze feedback is natuurlijk anders dan in een fysieke yogales waar de yogadocent je lichamelijke correcties kan geven. Online gebeurt dit verbaal, waardoor jij heel goed leert je eigen lichaam te corrigeren in de poses zonder fysieke hulp. Kijken, luisteren en met name zelf ervaren hoe de pose goed voelen zijn hierbij essentieel.

7. Community over de hele wereld

Yoga is iets dat je voor jezelf doet en zoals ik al eerder schreef iets wat je dagelijks kan doen en een leefstijl wordt. En hoe fijn is het om met andere mensen deze passie en liefde voor yoga te delen. Door yogalessen online, kunnen mensen over het hele land en de hele wereld deelnemen. Daarnaast is het bereik van social media steeds groter waardoor je snel over de hele wereld verbinding kan maken met andere yogi’s. Zo blijf je elkaar inspireren en van elkaar leren. Zelf ervaar ik dit als een groot pluspunt van live online yoga.

 


Samenvatting


Yoga online heeft positieve voordelen die nu zichtbaar zijn geworden door de “lockdown”. De fysieke lessen in studio’s zijn tijdelijk niet mogelijk en hierdoor is yoga online verder ontwikkelt. Door de yogalessen thuis live te volgen, heb je geen reistijd, zijn de lessen goedkoper, kan je op elke locatie jou les volgen, heb je geen afleiding van mede yogi’s, kan je de les terugzien op een tijd die jou uitkomt, blijf je persoonlijke instructies krijgen en leer je over de hele wereld nieuwe yogi’s kennen.  Kortom, kom live yoga online doen en zelf ervaren hoe jij dit vindt.

 

Vanaf 7 januari 2021 geef ik yogalessen online. Klik hier om je in te schrijven!

 


Op de hoogte blijven van nieuws, tips en informatie over gezondheid, het werk als huisarts en mijn dagelijkse leven? Meld je hier aan om elke nieuwste blog in je e-mail te ontvangen.


 

Vorig bericht
Yoga| 5 Redenen waarom ik elke dag yoga doe
Volgend bericht
Meditatie| Wat is stiltemeditatie en wat zijn de voordelen?

Dit is ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan