Yoga ADEM coaching

Wat is Yoga ademhaling?

Yoga ademhaling is al eeuwenoud, maar de ademhalingstechnieken die wij tegenwoordig toepassen zijn in de 19e eeuw ontstaan. Lees hierover meer in mijn blog: Wat is Yoga ademhaling?

Zonder onder ademhaling zouden we niet langer dan enkele minuten kunnen leven. Gelukkig gebeurt het ademen automatisch vanuit onze hersenstam en daardoor hebben we het idee dat de ademhaling zich ook zo aanpast dat het goed voor ons is. Helaas is dit laatste niet altijd waar. In ons dagelijks leven ademen we vaak te snel en te oppervlakkig en dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Zoals ook te veel voeding of bewerkte voedsel niet goed voor ons is, zo kan ook de kwaliteit van onze ademhaling ongunstig zijn. Doordat onze ademhaling directe invloed heeft op ons zenuwstelsel en daardoor hoe wij ons voelen, kan door training van de ademhaling als snel positieve effecten ervaren worden. Yoga ademhaling kent vele wetenschappelijk onderbouwde voordelen, zijn veilig te gebruiken en ze zijn gemakkelijk aan te leren.

Ademhaling verbeteren

Voordelen van Yoga ademhaling

Verbetering van je slaap
Verbetering van de spijsvertering
Meer energie
Betere mentale focus
Veilig en natuurlijke self-care tool

Mijn verhaal

Rond mijn 20e begon in met mediteren. Hierbij werd mij duidelijk dat de ademhaling een belangrijk onderdeel was tijdens mediteren. Niet lang daarna begon ik met yogalessen en ook hier bleek dat de ademhaling een belangrijk onderdeel is. Ook al hadden de meditatie- en yogalessen een positieve invloed op mijn welzijn en zelfonderzoek, toch bleef de ademhaling een grijs gebied. Hoe beïnvloed de ademhaling mijn zenuwstelsel? Hoe diep en lang moet ik in- en uitademen? Wanneer kan ik het beste welke ademhalingsoefening toepassen? Na onderzoek en het volgen van de Yoga Breathing Coach® opleiding leerde ik;

Dat de ademhaling direct effect heeft op je pH, je bloeddruk en spijsvertering;
Dat de ademhaling met name gaat om CO2-manipulatie en niet om O2;
Dat de ademhalingstechnieken gemakkelijk te leren en toepasbaar zijn in het dagelijks leven met directe effecten.
Yoga adem coaching

Wat zeggen cursisten?

Adem coaching

Het doel van de adem coaching is jou gebruik te leren maken van de kracht van je eigen ademhaling. Je leert de ademhalingsoefeningen gericht toepassen op wat jij nodig hebt om ontspannen, gefocust en gezond te leven.

De kosten

Privé les

4 Lessen, verdeeld over 4 weken.
Wekelijks 30 minuten coaching.
Elke dag 15 minuten huiswerk.
E-mail support.
Altijd toegang tot de oefeningen.
Prijs €199,- (normaal). Nu €149,-

Workshop

Voor wie: Yoga scholen, sportclubs, conferentie, bedrijven, evenementen
1 Sessie van 60 minuten.
Kosten: €149 of €15,- p.p..

Voorwaarden

Geen refound; als een les of workshop is gekocht behalve als de annulering tot 48 uur voor aanvang van de les/workshop i geannuleerd.

Begin/Einde: Alle lessen beginnen op een vaste tijd en zullen 60 minuten lang zijn.